الصفحة الرئيسية

بحث هذه المدونة الإلكترونية

Save on your hotel - www.hotelscombined.com
Save on your hotel - www.hotelscombined.com

women-youtube Headline Animator

شارك مع اصدقائك

اجمل واحلى طعم مسقعه باللحمه المفرومه- طريقه عمل المسقعه المصريه بالصور خطوه خطوه- طريقه روووووعه

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

الى كل اخواتى اعضاء وزوار  الكرام النهارده جيبالكم اكله لذيذه وحلوه وسهله جداوهى طريقه عمل مسقعة باللحمة المفرومة , من مطبخى وتعتبر المسقعه المصريه من الاكلات المرغوبه والمضله واليكم اجمل واحلى طريقة عمل المسقعة بالصور خطوة خطوه يارب تعجبكم


المقادير :
1كيلو باذنجان رومى
1كيلو بطاطس
نصف كيلو فلفل رومى وحار (حسب الرغبة )
نصف كيلو لحم مفروم
عصير طماطم..بصل ملح وفلفل وبهارات


الطريقه:-

اولا بعصج اللحم المفروم بالبصل وقليل من عصير الطماطم..



نعصر ك طماطم ونسبكها على النار .. بنشوح ملعقتين ثوم فى سمن ونضيف اليهم عصير الطماطم حتى تتسبك



وبنزودها شوية ماية عشان لاتكون غليظة القوام ..
والباقى كلة بيبقى قلى وتحميير ..
نقطع البطاطس اصابع ونقليها ..



بنقطع الباذنجان شرائح ونقليها ( فى الصورة ها تلاحظوا انى قطعتها صوابع كنوع من التغيير لكن اكتشفت ان تقطيعها شرائح أفضل )



نقلى فلفل رومى وفلفل حار (لمن اراد مسقعة مشطشطة )



خلاص كدة بنجيب صينية مناسبة .. نحط الباذنجان اولاً..



ثم البطاطس ..



ثم الفلفل..



ثم نغطى الوجة باللحمة المفرومة..




ونسقيها بصلصة الطماطم ونتأكد ان الصلصة وصلت لقاع الصينية ..
وندخلها الفرن نصف ساعة ثم نخرجها ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق